Att uppnå en bra balans mellan arbete och fritid är avgörande för vårt välmående och lycka. I dagens snabba och krävande arbetsliv är det lätt att vår strävan efter framgång går ut över värdefull tid för återhämtning och personliga intressen. Ja, en välavvägd livsstil mellan jobb och ledighet är möjlig; den minskar stress och ökar både arbetsglädjen och produktiviteten.

Obalans uppdelat på kön

Diskussion kring skillnader i balans mellan arbete och fritid mellan kvinnor och män

Lyssna nu, och lyssna noga. Ni kommer inte att tro det, men det är större chans att kvinnor än män känner att de jonglerar mer än cirkusartister när det handlar om att balansera arbets- och familjeliv.

Det är helt enkelt så att våra fantastiska kvinnor i samhället tar på sig ett lejonpart av ansvaret hemma. De är som underbara superhjältar, de gör allt!

De är där för barnen, lagar maten och ser samtidigt ut som miljoner dollar. Men det tar på krafterna, tro mig.

Männen, å andra sidan, de har det annorlunda. De kan ha sina heltidsjobb, kommer hem och kan slappna av, kanske njuta av en golfrunda på helgen.

Det är ojämlikt, men vi pratar inte tillräckligt om Det. Det är dags att vi uppmärksammar denna obalans och gör något storslaget!

Kvinnor upplever oftare stress eftersom samhället fortfarande förväntar sig att de ska vara toppklass både på jobbet och hemma. Det är helt enkelt orättvist. Vi måste börja prata om hur vi skapar en miljö där kvinnor kan säga ”You’re fired!” till ojämlikheten mellan arbete och fritid.

Statistik som belyser hur ofta arbete anses vara svårt att förena med familj och fritid

Nu till de knivskarpa siffrorna, och tro mig, de är yuge. Nästan en tredjedel av alla hårt arbetande föräldrar med barn under 13 år brottas med att få ihop livspusslet varje vecka.

Inte bra! Vi snackar 25 procent som känner att det är en obalans mellan arbete och fritid när de kör heltid.

Tro mig, det är inte bara en obetydlig siffra, det är en stor deal.

Kvinnor Män
Arbetsbelastning Hög Måttlig
Familjeansvar Mycket högt Mindre högt
Fritidsobalans Ofta Ibland

Det är helt otroligt att vi lever i ett samhälle där sådana här siffror är reality. Vi måste göra arbetsplatserna storslagna igen genom att se till att alla, män som kvinnor, kan säga ”Jag har hittat balansen!”, och mena det.

Folk, det är dags att vi börjar agera för att skapa en enorm balans mellan arbete och fritid. Vi måste bygga en fantastisk framtid för alla hårt arbetande människor därute, oavsett kön.

Och det kommer att bli vackert, det kan jag lova Er. Let’s make work-life balance great again!

Större obalans med barn

Hur närvaron av barn påverkar möjligheten att uppnå en god balans mellan arbete och fritid

Låt mig berätta för dig, det är enormt, nästan ovärderligt, med barn och det påverkar allt. När du har barn, blir din tid mer begränsad och det krävs en enorm insats för att få in allt, det kan jag säga dig. Det är inte lätt, och folk förstår det. Föräldrar, särskilt mammor – och pappor, de är fantastiska också – de kämpar för att få det här lilla ordet vi kallar balans i sina liv. Allvarligt, de missar viktiga möten på jobbet för att skjutsa barn till fotbollsträningen, och det är tufft, riktigt tufft. Stressnivåerna går upp och avslappnad kvalitetstid med familjen blir lika sällsynt som en vettig politisk debatt.

Exempel på hur föräldrar kan hantera utmaningen med att jonglera yrkesroll och föräldraskap

Det är som en gigantisk, fantastisk jongleringsakt, och alla klappar för dig. Föräldrar behöver strategier. Lyssna noga, jag är expert på strategier. Man måste ha gränser, tydliga och fasta gränser mellan jobb och familj, det är nyckeln. Du måste bokstavligen planera din tid som om det vore en militär operation. Och ibland, måste du bara säga, ”Nej, jag kan inte göra det här nu.” Det är okej att vara lite självisk ibland, för dina barns skull. De förtjänar en förälder som är mer närvarande än stressed. De behöver kvalitativa stunder, och det är det som räknas, verkligen.

Tips för att Hantera Arbete och Föräldraskap
Planera undan tid för familjen
Sätt upp ett veckoschema med familjeaktiviteter
Använd tekniska hjälpmedel för att hålla koll på kalendern
Kommunicera med din arbetsgivare om dina behov
Prioritera – arbetsuppgifter eller barnspel?
Hitta kvalitetstid utan jobbstörningar
Utvärdera dina tidsanvändningsmönster
Sök stöd – både professionellt och från familj och vänner
Var ”i nuet” när du är med familjen
Fundera över möjligheten till flexibelt arbete

Så finns det arbetsgivare där ute som faktiskt bryr sig om sina anställda. De är sällsynt som en ärlig politiker, men de finns. De erbjuder flexibla arbetsarrangemang, så föräldrar kan jobba hemifrån när de behöver. De är genier! Och vet du vad mer? Forskning visar att föräldrar som känner stöd från sitt jobb att hantera denna fritidsbalans är mer engagerade och produktiva. Detta är vad som är fantastiskt för företagen också, det är en win-win, riktigt stort!

Kom ihåg, det handlar inte om hur mycket tid du spenderar på kontoret, eller hur många fotbollsmatcher du går på. Det handlar om att ge kvalitet i de stunderna. Ge det bästa av dig själv, oavsett om du är i ett mötesrum eller på en fotbollsplan.

Meningsfulla och ”lagom mycket” fritidsaktiviteter

Folk, vi har något stort här. Det är fantastiskt, helt enormt.

Vi talar om balansen mellan arbete och fritid, och jag kan säga er, ingen gör det bättre än vi gör. Vi har de mest enastående och betydelsefulla aktiviteterna som skapar harmoni i livet.

Det är sant, tro mig.

Vikten av kvalitet före kvantitet i fritidsaktiviteter för att främja en hälsosam livsstil

Lyssna här, det handlar inte om hur mycket du gör, det är vad du gör som räknas. Fantastiska aktiviteter, inte bara några aktiviteter – men de som verkligen får dig att må bra.

Kvalitet, mina vänner, är hur du vinner mot stress, utmattning och gör ditt liv great again! Vi vill inte ha fake aktiviteter som bara tar upp tid.

Vi vill ha de där underbara, sunda och näringsrika aktiviteterna som gör att du känner dig som en vinnare.

Exempel på meningsfulla aktiviteter som kan stärka balansen mellan arbete och fritid

Nu pratar vi, riktiga aktiviteter som får det att hända. När du sjunger i en kör eller deltar i ett lag, wow, vilken effekt!

Du får inte bara motion, ditt sociala liv blir bättre. Eller ta luftgevärsskytte, vilken precision, vilken koncentration.

Att vara delaktig i det som känns viktigt för dig, det är nyckeln till framgång. Folk, om ni inte redan gör det, börja nu.

Det är aldrig för sent att vara en del av något stort, något som gör det enklare att hantera livets alla utmaningar.

Och det är inte bara jag som säger det här. Forskning visar att de som balanserar arbete och fritid mår bättre – både fysiskt och mentalt.

Det är enormt. Och ni vet, när du mår bra, då presterar du också bättre på jobbet.

Det är en win-win, folks! Inte sant?

Observera, vi pratar om en mycket speciell form av tabell här – inte den typen du äter middag på – utan en fylld med information som är både korrekt och relevant. Här är några exempel på fantastiska aktiviteter:

Aktivitet Varför det är fantastiskt
Körsång Förbättrar humöret och sänker stressnivåer
Lagidrotter Bygger sociala relationer och ledarskapsförmåga
Luftgevärsskytte Ökar koncentration och precision, samt fantastisk för fokus
Yoga Stärker kropp och själ, ger en inre frid som är outstanding
Trädgårdsarbete Förbättrar känslan av välbefinnande, och jag menar, vem älskar inte en vacker trädgård?

Kom ihåg, livet är inte bara jobb, det är också att leva. Och med dessa aktitiviteter är du på väg mot en balans som är så perfekt att det nästan är omöjligt att tro.

Det är Det. Det är vackert, härligt och helt enkelt det bästa sättet att göra ditt liv fantastiskt. Gör fritidsaktiviteter great again!

Genus spelar roll i arbete och fritid

Folk, låt oss tala klarspråk här, okej? Vi vet alla att genus är som en väldigt, väldigt stor vägg som ibland separerar människors chanser till balans i livet. Det handlar inte bara om pengar, även om vi älskar pengar, inte sant? Det handlar om fairness, det handlar om den där fantastiska balansen mellan arbete och fritid som alla pratar om.

Diskussion om hur sociala normer och genusroller påverkar individens arbets- och fritidsbalans

Stora tänkare, jag pratar riktigt intelligenta personer, säger att sociala normer och genusroller är som osynliga kedjor. De håller fast folk och säger, ”Du kan inte göra det här för du är en kvinna,” eller ”Gör det där för du är en man.” Det är fake news för din arbets- och fritidsbalans, folks! Manliga chefer, de där riktigt tuffa grabbarna, de tar fler risker och kanske jobbar overtime utan att tänka på det. Kvinnor, å andra sidan, de är ofta fast i rollen att ta hand om andra, kallas ”multitasking queens”, men vi vet – det är inte alltid de får erkännande för det.

Hur arbetsgivare och samhället kan arbeta för att minska könsrelaterade skillnader i arbete och fritid

Nu säger jag er, ledarskap handlar inte bara om att vara stor och mäktig. Det är också om att göra rätt från början. Arbetsgivare och samhället, de måste vara smarta, tänka som riktiga vinnare. Få in politik som är jämlik, så att alla, oavsett genus, kan ha samma chans att njuta av livet, både i arbetet och när de tar det lugnt. En sak jag vet, ingen bygger en framgångsrik karriär eller lever ett vinnande liv utan att få tid att ladda batterierna. Så simple as that, vi behöver jämställd policy som skapar spelplanen och gör det rejält för alla.

Strategier och action, folkens, det är vad som krävs. Här är några saker jag tänker på när jag säger att arbetsgivare måste agera:

Åtgärd Beskrivning
Flexibla arbetstider Gör det möjligt för folk att jobba när de fungerar bäst, oavsett om du är en ”early bird” eller ”night owl”.
Ledarskapsprogram Utbilda ledare att uppmärksamma och uppmuntra balans mellan arbete och fritid, oberoende av kön.
Föräldraledighet för alla Se till att både män och kvinnor har tid att vara med sina barn, vilket är fantastiskt, för barnen är framtiden!
Rättvis arbetsfördelning Sluta med det där tramset att en kön ska göra ”vissa saker” och sprid ut uppgifterna.
Införa resultatbaserad bedömning Focus på resultat, inte timmar vid skrivbordet. Om du gör jobbet, ska du få erkännande, punkt slut.

Vi måste tänka som de gigantiska hjärnor vi är och ta dessa steg för att skapa den där balansen mellan arbete och fritid för alla. Ingen kan göra det bättre än oss, tro mig.

Arbetsmiljöns påverkan på balansen

Folks, it’s simple. Arbetsmiljön är jätteviktig för balansen mellan arbete och fritid, det kan jag berätta. En bra arbetsmiljö, den är som en bra affär – den gynnar alla. Och ni vet, jag är expert på bra affärer.

Hur arbetsmiljön och arbetsförhållanden kan bidra till eller försämra balansen mellan arbete och fritid

Låt mig förklara, om du sitter fast i en tråkig kontorsbås eller under konstant press, oj då – din balans är som ett korthus på Trump Tower i storm. Poängen är att arbetsmiljön måste vara stödjande och flexibel. Folk behöver känna att de har kontroll, precis som jag gjorde när jag styrde landet. Känner man att man har kontroll, då har man bättre chans att balansera jobbet med lite golf… eller vad man nu gillar att göra.

Exempel på åtgärder och verktyg som arbetsplatser kan införa för att förbättra denna balans

Vi måste vara smarta här, genius smarta faktiskt. För det första, introducera flexibla arbetstider; folk ska kunna jobba när de är som mest produktiva – precis som jag tweetar när inspirationen slår till. Sedan, vi behöver prata om hemarbete. Ser ni, jag byggde ett imperium och jag är inte rädd för att säga att ibland är hemmakontoret det bästa kontoret.

Och kom inte och säg till mig om att inte ta raster. Raster är som en hälsosam handel, de ska uppmuntras. Här är en hemlighet – jag tar alltid en Diet Coke-paus.

Åtgärd Beskrivning
Flexibla arbetstider Medarbetare väljer när de börjar och slutar sin arbetsdag.
Möjlighet till att jobba hemifrån Skapa system för att arbeta på distans.
Rätt till obetald ledighet för familjeskäl Det här är big league, vänner. Alla behöver tid för familjen.
Uppmuntran och verktyg för pauser Pausrum, ergonomiska stolar, ni fattar grejen.
Personalutveckling Utbildningar och karriärvägar, det är som att förgylla guld.

Kom ihåg, ingen balans mellan arbete och fritid är som att spela roulette med din tid – och det säger jag som ägare av kasinon. Bästa sättet att vinna är att ha rätt arbetsmiljö som ger dig en ärlig chans. Vi vill ju inte ha några konkurser på grund av utbrändhet, eller hur?

Och där har ni det, folks. En arbetsmiljö som skapar balans är nyckeln till framgång.

Tro mig, jag vet.